reede, 30. mai 2014

Horvaatia 2014 - päev 13, Bracil

Viimast puhkusepäeva alustasime Boli ranna külastamisega. Ütleme nii, et pildi pealt näeb see veidi ahvatlevam välja, kui ta päriselt oma torkiva kiviklibu ja jääkülma veega on, aga päike on ikkagi niisama soe ja mõnus.


831  834  835

Kui reisi teise nädala lõpuks oli tekkinud kuri kahtlus, et kaasa võetud päikesekaitsekreemil polegi muud funktsiooni, kui ruumi raisata, siis sellel päeval õigustas ta lõpuks oma olemasolu rohkem kui raha eest. Eelmisel õhtul oli muidugi juba sama lugu juhtunud Bepantheniga, sest lõunamaa päikese all võib oma käekesed ära kõrvetada isegi pärastlõunase jalutuskäiguga. Siis järgmisel päeval käid ringi, sall õlgadel, mis sest, et sooja on 30+ kraadi.


832

Kuum on seal tõesti. Kui varem olin arvanud, et lõunamaa inimesed on ikka tohutult laisad oma siestatamisega, siis nüüd saan nendest täiesti aru. Ilm, ja seda isegi maikuus, on keskpäevasel ajal niiiii palav, et tõepoolest ei kannata välja üldse minna. Tahaks pigem istuda oma jahedas toakeses ja tumedad luugid akendele ette tõmmata, et päikest tuppa ei pääseks. Uskumatu, eks? : ) Siinkohal ei saa jällegi aru, miks maikuine Horvaatia turistide mõttes nii vaikne on. Enam kuumemat ilma küll ei tahaks.


776a

Kuna ilm oli niivõrd kuum, oli tsiklivarustuse selga ajamine täiesti välistatud. Mäe otsa, mis on ühtlasi Horvaatia saarte kõrgeim punkt, sõitsime niisiis lühikestes pükstes ja särgiväel. Esimest korda oli see päris harjumatu ilma oma suure ja turvalise riidekuhilata ümber, tsikliga sõita, aga harjumine tuleb üsna ruttu. Millega ei harju, on vastu paljaid sääri lendavad putukad.


837  839  848  DCIM100GOPRO

Nägime lambaid ja paari madu, suuri ämblikke õnneks mitte, aga neid on selles riigis ka. Üles sõitsime rahulikult ja alla ei sõitnud üldse – veeresime üsna pika tee, oli see vist 5 km, mööda käänulisi teid ilma käikugi sisse panemata. Mõnus tuuleke ja lavendlilõhn ning kaunid merevaated ikka ümberringi : )


861

Pärast viimast šopingutuuri ja uhket õhtusööki otsustas perili, et alkoholi täna tarbima ei hakka ja tellis piimakokteili. Paari tunni pärast oli toidumürgitus käes. Jäta veel vein joomata ja õhtuks sai õliga või õli saiaga söömata, tead :D


865  874

DCIM100GOPRO

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar