reede, 30. mai 2014

Horvaatia 2014 - päev 8, Pulas

Pula on linnake Horvaatia põhja-, täpsemalt loodeosas, Istria poolsaarel. Linna peamine vaatamisväärsus on roomaaegne amfiteater/gladiaatorite areen, mida meiegi järgmisel päeval vaatama läksime.


361  370  375  383  386  392

Jätsime tsikli esimese platsi äärde kesklinnas ja jalutasime ringi vähemalt pool päeva. Amfiteater on väga ilus, nii nagu kogu mere ääres asuv linnake, kus antiikaja mälestised on läbisegi elumajade, suveniiripoodide ja välikohvikuega.


DCIM100GOPRO  358  404

Lõpuks saime palmi all istuda, sooja ilma nautida ja sekvoiadega pilti teha. Isegi oma esimesel tsiklimeeste kokkutulekul käis Rossi kogemata ära, sest vahepeal ringiga platsile tagasi jõudes leidsime ta järsku igasugustest sõpradest ümbritsetuna.


395  396

Selleks ajaks, kui meie pikk jalutuskäik lõppes, oli kesklinnas asuv suur turg juba kinni pandud. Mõned üksikud välised puuviljaletid olid veel avatud ning šikis ülikonnas ja särava käekellaga müüja käest ostsime nosimiseks kotitäie kirsse. Õhtusöögiks aga šoppasime supermarketist head ja paremat kohalikku ning tegime oma esimese korraliku vahemerelise õhtusöögi oma ilusal terrassil. Ühtlasi kasutasime kohe ära pesumasina võimaluse. Kui kodust kaasa ei viitsi võtta, on sellise reisi esimesel päeval kohe mõttekas osta oma pesupulber, väike pudel õli ja soolatops, sest ise süüa teha saab igal pool.


415  418

Õhtul jalutasime veel jahisadamas, kus seisab sadu, et mitte öelda tuhandeid jahte ja purjekaid – eranditult vist kõik sakslaste ja austerlaste omad. Vähemalt parklas küll ühegi teise riigi numbrimärgiga autot ei olnud. Nii nad siis istuvad seal nagu silgud reas oma jahtidel, joovad ja söövad ja pralletavad hommikust õhtuni. Ka omapärane puhkuse veetmise viis, sest seda, et kuskilt reast mõni paat kadunud, parajasti merel oleks, ka nagu ei pannud tähele.


DCIM100GOPRO

Erko, kes vanalinnas jalutamise asemel eelistas tsikliga poolsaare väikeseid teid, kõrgemaid tippe ja ilusamaid vaateid avastada, oli samuti päeval tsiklimeestega kokku saanud ning õhtul läksid kutid kohaliku klubi üritusele. Igal juhul oli pikk ja väga mõnus päev, täis elamusi, ilusaid vaateid ja päikese nautimist.


409  411

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar